Gepolierde beton in verschillende kleuren

Betonvloeren

Gepolierde betonvloeren

Gepolierde betonvloeren bestaan uit gestort beton, dat tijdens het droogproces een gladde, blinkende toplaag krijgt.
Deze behandeling – ‘vlinderen’ – vereist de inzet van een specifieke machine. Gepolierde betonvloeren zijn uitermate onderhoudsvriendelijk en laten zich zeer goed combineren met vloerverwarming. Vanuit de industrie vinden ze steeds vaker een weg naar particuliere woningbouw.

 
Betonvloeren

Gepolijste betonvloeren

Een gepolijste betonvloer heeft een ander uitzicht dan een gepolierde betonvloer. Deze zal meer een gespikkeld uitzicht hebben. Je kan het uitzicht vergelijken met een granitovloer, maar deze laatste is veel duurder. Gepolijste vloeren zijn dan ook in verschillende kleuren te verkrijgen en de afwerking kan glad, mat of blinkend zijn.

Het polijsten zal pas gebeuren wanneer het beton voldoende hard is. Hierbij wordt dan de bovenste laag als het ware weggeschuurd waardoor de granulaten zichtbaar en geaccentueerd worden. Als er scheuren of barstjes voorkomen, dan kan dit weggewerkt worden door de betonvloer een aantal keren te schuren en te polijsten.

 
Betonvloeren

Gekleurde betonvloeren

Wie dacht dat je qua kleuren nauwelijks een keuze hebt, die heeft het mis. Je kan namelijk heel makkelijk kleurpigmenten toevoegen aan het beton, waardoor je toch een invloed kan uitoefenen op de kleur.

In principe kan je een betonvloer leggen in zowat elke mogelijke RAL-kleur. Maar in veruit de meeste gevallen wordt toch nog steeds gekozen voor grijstinten. De meest gekozen kleuren voor terrassen zijn bv. antraciet, zwart, blauwgrijs en muisgrijs. Ook witte polybeton vloeren worden wel eens gekozen.

 
Betonvloeren

Uitgewassen betonvloeren

Uitgewassen beton is een speciale uitvoering van een betonvloer. Het heeft een licht reliëf, waardoor het erg authentiek oogt. Het voelt nogal ruw aan als gevolg van de plaatsingsprocedure.

Na het storten van het beton wordt namelijk een bindingsvertrager aangebracht, waardoor de toplaag van het beton niet zal uitharden. Vervolgens wordt deze laag verwijderd met een hogedrukreiniger. Dit zorgt ervoor dat de steentjes (bijvoorbeeld grind) die in het gestorte beton aanwezig zijn, zichtbaar worden.

 

Onze andere toepassingen

Wij gebruiken cookies...
Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.